Helgens gryta
Älggryta
För 4 personer.
Serveras med ris eller potatis
Ingredienser
600 g grytbitar av älg
3 st. kabanosskorvar
2 dl crème fraiche
2 msk senap
1 paprika
1 gul lök
1 dl grädde
Soja
2 msk kalvfond
1 st köttbuljongtärning
Gör så härBryn köttet i en stekgryta och låt koka med vatten och buljongtärning i ca 1½ tim.
Bryn kabanoss, lök och paprika i en stekpanna, som tillsättes
i grytan och låt koka med sista halvtimmen.
Blanda crème fraiche och senap och tillsätt detta tillsammans med grädde, soja och kalvfond.
I lördags var dett fullt hus här(skriver mer om det senare)och vi åt denna supergoda älggryta till middag.
Rekomenderas varmt!!!
Den ska jag testa att göra också! Jättegott var det! Tack för en jätterolig helg med er!
Låter smarrigt! Bilder tack! Och då kanske inte främst på grytan men på gästerna =)