Helgens gryta

Älggryta
För 4 personer.

Serveras med ris eller potatis

Ingredienser

600 g grytbitar av älg
3 st. kabanosskorvar
2 dl crème fraiche
2 msk senap
1 paprika
1 gul lök
1 dl grädde
Soja
2 msk kalvfond
1 st köttbuljongtärning



Gör så härBryn köttet i en stekgryta och låt koka med vatten och buljongtärning i ca 1½ tim.
Bryn kabanoss, lök och paprika i en stekpanna, som tillsättes
i grytan och låt koka med sista halvtimmen.

Blanda crème fraiche och senap och tillsätt detta tillsammans med grädde, soja och kalvfond.


I lördags var dett fullt hus här(skriver mer om det senare)och vi åt denna supergoda älggryta till middag.
Rekomenderas varmt!!!


Kommentarer
Postat av: Maria

Den ska jag testa att göra också! Jättegott var det! Tack för en jätterolig helg med er!

2008-11-17 @ 08:24:37
Postat av: Lina

Låter smarrigt! Bilder tack! Och då kanske inte främst på grytan men på gästerna =)

2008-11-17 @ 19:30:48
URL: http://linalindstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0